Who Am I? · What's new? · Amateur Radio · Electronics · Housebuild · Tuin · Travel · Contact

Tuin

2011
2012
2013
Pest
Vlinders

Pest

 

De volgende fauna en flora "pest" is hier aanwezig dank zijn een vochtig, voorheen braakliggend terrein en een nieuw ingezaaid perceel, en zware vochtige leemgrond alom.

 

Fauna pest

 

Houtduif (Columba palumbus).

 

Deze 'ratten van de lucht' komen uit het nergens op mijn pas ingezaaid terrein.  Van mijn perceel bloemenweide is niets terechtgekomen.  De vraatzucht van deze dikke duiven is ongelooflijk.  De zitten met tien tegelijk op een pas ingezaaid terrein, lopen op en af van 's morgens tot 's avonds.  Traditionele afschrikmethoden zijn nutteloos.  Er zou een wet moeten zijn die je verplicht om deze vreters zonder pardon af te knallen. 

 

Shitvogel (Aves faecesis)

 

Redelijk aanwezig in deze landelijke omgeving.  Heeft het vooral op mijn nieuw aangelegd terras (antraciet kleur) gemunt, soms ook op mijn auto, zelfs verticale vlakken zoals de garagepoort ontsnappen niet.

 

 

Flora pest

 

Kruipende boterbloem (Ranunculus repens)

 

Een sterk woekerend onkruid, komt blijkbaar spontaan op vochtige gronden.  Zelfs jonge plantjes hebben enorm sterke wortels, volwassen exemplaren zijn nog moeilijk te verwijderen.  Groeit zeer snel met uitlopers, onderdrukt alles en neemt over.  Als je even wegkijkt staan er vierkante meters van!

 

Kleefkruid (Galium aparine)

 

Dit snel groeiend onkruid doet het goed op deze vochtige bodem.

 

Heggewinde (Convolvulus sepium)

 

Een pest als het in de afsluiting en de compostbakken geraakt.

 

Paardenstaart (Equisetum)

 

Wijst blijkbaar op slechtere grond, vochtig en zurig, zoals hier aanwezig.  Breekt gemakkelijk af, elk stukje dat steken blijft wordt een nieuwe plant! 

 

 


 


You are here: Home-Tuin-Pest

Previous Topic: 2013 Next Topic: Vlinders